Circle of thoughts, van intuïtie naar schilderij

Circle of thoughts, van intuïtie naar schilderij

Circle of thoughts, van intuïtie naar schilderij

Deze maand staat bij Anja Berkers Art weer in het teken van de intuïtieve schilderscursus “true colors”. Vier cursisten stellen zich open om aan de slag te gaan met de verschillende stappen van het intuïtieve proces. Zoals altijd schilder ik met mijn cursisten mee zodat ze kunnen zien wat er gebeurt als je je over durft te geven en op jezelf gaat vertrouwen. Het is zo prachtig om te zien hoe ze aan de slag gaan. Ik kan dan alleen maar ongelooflijk trots op hen zijn.

Voor mezelf is het ook altijd weer een verrassing wat er op mijn doek gebeurt. Na een aantal lagen kwam er een godin tevoorschijn, kort daarna nog twee kleinere godinnen.

circle of thoughts blog 01

Nu komt het aan op vertrouwen dat je schilderij zich verder aan je zal tonen. Ik blijf zo dicht mogelijk bij mijn gevoel en probeer steeds meer van het beeld naar voren te krijgen. De cirkelende beweging in de onderliggende lagen gaf me de richting aan.

circle of thoughts blog 02

Ik snapte ook direct de betekenis achter het schilderij. Soms zit je zo vast in je gedachtes, goed of slecht, dat het maar blijft cirkelen, je komt er niet van los. Dat klopte exact met mijn gevoel van dat moment en dat vertelt me dat ik op de goede weg zit met een schilderij. Dan is het tijd om het verder uit te werken.

circle of thoughts02 detail

Bij dit schilderij ontvouwde zich ook nog een gedicht:

“circle of thoughts”
I think I think too much
Thoughts circling through my head
Some make you feel happy
Some make you feel sad
You can’t shut them out
Even if you try
Today they hurt me
Today they make me cry
Tomorrow will be better
Happier thoughts, the sun will again shine
No more being my own worst enemy
No, tomorrow I will be fine!

circle of thoughts01

Ik ben zelf elke keer weer verrast wat er gebeurt als je op je intuïtie durft te vertrouwen. Loslaten het kijken wat er gebeurt, het is niet gemakkelijk, maar de moeite waard!

2 Comments

  1. Hij is weer schitterend Anja, volgens mij werkt zo een proces heel bevrijdend!

    Reply
    • Dat is het zeker. Altijd een cadeautje Truus.

      Reply

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>