Van slechte horrorfilm naar evolutie

Van slechte horrorfilm naar evolutie

Van “slechte horrorfilm” naar evolutie

Iedereen die mijn werk volgt weet dat ik naast  mozaïek ook intuïtief schilder en graag technieken combineer om er mijn eigen happy art sausje overheen te gieten. Soms gaat dat vanzelf, maar soms duurt het even voor een mozaïek of schilderij zichzelf toont.

In het geval van “Evolution” was het een hele ontdekkingstocht naar wat het wilde zijn. Wat begon als een intuïtief schilderij zag er op een gegeven moment uit als een slachtpartij in een slechte horrorfilm.

blog evolution01

Totaal geen “happy art” dus. Dit was zo niet mijn stijl, tijd voor een volgende laag en snel een beetje. Vertrouwen op het proces kwam hier echt wel om de hoek kijken. De volgende laag oogde gelukkig alweer veel vriendelijker, maar op de een of andere manier wilde dit schilderij zich maar niet tonen.

blog evolution02

Na nog een aantal lagen (en de nodige frustratie, eerlijk is eerlijk) was het tijd om een andere weg in te slaan. Ik begon een driedimensionale compositie toe te voegen en toen was het heel snel duidelijk waar dit schilderij naar toe wilde. Het evolueerde naar een mixed media schilderij, waarom had ik dat niet eerder gezien? Het was zo duidelijk!

blog evolution03

Op zo’n helder moment in het proces wordt het ineens alleen nog maar leuker, spelen om een compositie te maken met allerlei oude en nieuwe materialen, verfjes, sprays en nog veel meer. Als je vanuit je gevoel blijft werken zal je kunstwerk als vanzelf tevoorschijn komen. In dit geval was ook de titel heel duidelijk: “Evolution”.

Evolution, mixed media art

En wat heb ik nu geleerd? Het is absoluut mogelijk om iets wat begint als een slechte horrorfilm te laten evolueren naar mijn Happy Art, het enige wat je hoeft te doen is vertrouwen op het proces en je intuïtie!

Gun jezelf de vrijheid om te experimenteren en vooral veel plezier te hebben!

2 Comments

 1. Je eerste blog! En wat goed dat je ook je ¨missers¨ durft te tonen om ons iets te leren en toegeeft dat ook jij wel eens twijfelt En wat heb ik nu weer van jou geleerd?? Geduld hebben, meer ¨durven¨en vooral blijven doorgaan Zelfs op deze afstand blijf je me inspireren en blijf ik van je leren ..
  Dank je wel Anja!

  Reply
  • Wat een mooie woorden, dank je wel Truus!
   En graag gedaan!

   Reply

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>