Cohen’s Choice

Cohen’s Choice

Deze week was het dan zover, het nieuwe kunstboek Cohen’s Choice (in een genummerde gelimiteerde oplage van 2000 stuks) is uitgekomen en……….jawel een van mijn mixed media mozaïeken is hierin gepubliceerd dus toch wel even een mooi momentje!

Max Cohen, een kunstverzamelaar op leeftijd die de Nederlandse moderne kunst een warm hart toedraagt, wilde graag iets bijzonders doen en in samenwerking met de Stichting Kunstweek is dat een prachtig boek geworden.
Het begon in november met een uitnodiging om een werk in te sturen. Ik koos ervoor om “Gateway to happiness” in te sturen. Samen met meer dan 300 andere inzendingen werd dit voorgelegd aan de heer Cohen. Hij heeft daaruit een selectie van slechts  47 werken gemaakt voor publicatie en het was dan ook een hele fijne verrassing dat “Gateway” daartoe behoorde.

Na een aantal maanden waarin op de achtergrond hard werk gewerkt aan de samenstelling van het boek kreeg ik dan mijn pagina voorgelegd ter finale controle. En daarbij het verzoek om 200 stuks van Cohen’s Choice te komen signeren. Dat heb ik dus twee weken geleden gedaan. Wel een rare ervaring hoor, maar ook wel weer té leuk.

Cohens Choice03

Deze 200, door alle kunstenaars gesigneerde, exemplaren worden in de komende weken aangeboden aan Koningin Maxima en prinses Beatrix, maar ook aan galeriehouders, museumdirecteuren en bekende kunstverzamelaars. Daar ben ik toch een beetje trots op!

Ik ben vooral ook blij dat mozaïek, toch een ondergeschoven kindje in de kunstwereld, nu deze aandacht krijgt.
Voor de liefhebbers heb ik 9 genummerde exemplaren liggen. Mocht je interesse hebben om er eentje te kopen dan kan dat zolang de voorraad strekt en uiteraard schrijf ik er met alle liefde een speciale boodschap voor je in!

Ik sluit deze korte blogpost af met mijn motto: “creativiteit is een cadeautje, doe er iets moois mee!”

Creatieve groeten,
Anja

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>